Visita Nº

Senderistes les Rodanes

Senderistes les Rodanes
Vilamarxant

domingo, 3 de junio de 2018

17-06-2018 VILLAHERMOSA DEL RÍO-SAN JUAN BAUTISTA DE PEÑAGOLOSA(POR EL RÍO CARBÓ) • EIXIDA: LLAVADOR
 • HORA D'EIXIDA: 06:30 H
 • COM ARRIBAR-HI: VILAMARXANT- VILAFERMOSA DEL RIU
 • TRANSPORT: AUTOCAR
 • DISTANCIA RUTA: 13,05 KM
 • DESNIVELL ACUMULAT: 1000 M APROX.
 • NIVEL: MODERAT
 • TRACK: WIKILOC  (La ruta es realitzara en sentit contrari)
 • TIPUS DE RUTA: LINEAL
 • DINAR: Menjarem a Sant Joan de Penya-golosa, portar dinar que se quedara en el autocar 
 • HORA DE TORNADA: APROX. 19H
 • ORATGE: VILAFERMOSA DEL RIU

Aquest mes, la caminata transcorre per la comarca de l'Alt Millars, en terres de Castelló, ens desplaçarem en autocar fins al poble de Vilafermosa del Riu, deixarem el vehicle i iniciarem la caminada,  pel carrer Caballeros eixirem del poble seguint en principi les traces del GR-7. A l'eixida del poble, ens acomiadem momentàniament del GR i seguim pel Camí del Mas de Borràs. Fet un quilòmetre, arribarem a la llera del riu Carbó, el Camí del Mas de Borràs se'n va per la dreta i nosaltres seguirem el curs del riu.

Quan portem fets uns 3,5 km arribarem al Mas de Roncales, antic mas reconvertit en casa de turisme rural, escola de natura i restaurant, ací ens retrobarem amb el GR-7 que ja no deixarem fins  el final del recorregut. Ara ja comencem a escoltar la cantarella de l'aigua i anirem trobant petites poues plenes d'una aigua fresca i transparent. Sempre resseguint el riu, uns trams a prop i altres més de lluny, continuarem ruta fins a trobar un lloc adequat  per a fer el mos de mig matí.

Gaudint en tot moment de les vistes, de les poues, dels xicotets salts d'aigua, trobant les restes d'algun vell molí i fets uns 5,5 km; passarem per la Font de la Figuera, als 6 km, deixem momentàniament la pista i el PR que continuen per la dreta i per una senda baixem a trobar el riu i una de les  perles de la ruta de hui, el Salt del Carbó, el lloc ens regala la vista amb unes imatges de gran bellesa, amb un poua d'aigua color blau turquesa.

Durant una estona ens omplim els ulls amb l'espectacle, però tot té un final i hem de reiniciar la ruta, tornem a trobar el GR i ara ja no el deixarem fins a arribar a l'Ermitori de Sant Joan de Penya-golosa, aquí ens retrobarem amb l'autocar, recuperarem les borses amb el dinar i aprofitant les taules i bancs, procedirem a recuperar les forces que el llarg tram de costera ens ha fet perdre.

Després d'un merescut descans entre rialles i comentaris, pujarem a l'autocar i posarem rumb a trobar Vilamarxant donant per acabat un altre dia de senderisme, bon ambient i millor companyia.

PD: Durant la ruta, hem de creuar el riu dos o tres colps, en previsió de que el nivell superes les pedres habilitades per a passar, o per si ens volem refrescar, es recomanable portar algun tipus de calcer d'aigua i banyador.


La Organització                                           
      
                               No hay comentarios:

Publicar un comentario