Visita Nº

Senderistes les Rodanes

Senderistes les Rodanes
Vilamarxant

martes, 6 de octubre de 2020

18-10-2020 ASSUT I NAIXIMENT DEL RIU TUEJAR

 





EIXIDA: LLAVADOR

HORA D'EIXIR: 06:45 H

COM ARRIBAR: TUEJAR

TRANSPORT: COTXES PARTICULARS

DISTANCIA RUTA: 14,92 KM Aprox.

DESNIVELL POSITIU: 428 m Aprox.

DESNIVELL NEGATIU: 428 Aprox.

NIVELL: MODERAT  (IBP index =52)
TIPUS DE RUTA:  CIRCULAR, 
HORA DE TORNADA: 14:00/14:30 h Aprox.
ORATGE: TUEJAR
TRACK WIKILOC: ASSUT DE TUEJAR-MIRADOR

Ermita Purisima Concepción


Iniciem la ruta enfront de l'Ermita de la Purisima Concepción, on hi ha un xicotet jardí amb cartells,  pal info i una font.

Fuente El Saz


Seguim les marques grogues i blanques del PR- CV 456. Arribem a la font i zona recreativa del Saz. La font està en un raconet encantador al costat del riu. Tornem a la ruta i ens sorprèn una caiguda d'aigua i un Area recreativa amb moltes taules, paellers i un pont. Arribem al Mirador de la Presa Romana, des d'on veiem allà a baix, la presa que desviava l'aigua cap a Peña Cortada (Chelva). Més endavant està Molino Marco. Que com molts altres molins d'aquells temps van acabar produint electricitat. Voregem el riu i ens trobem amb diferents gorgs, entre elles "Gorg. Calder". Arribem a la Platja Continental de l'Assut, i la seua àrea d'esbarjo.  En aquesta zona trobem quatre fonts:

Presa romana (inici aqüeducte Peña Cortada)


 Al costat de la Font de l'Assut, hi ha un pal info i aquest és el punt comú entre l'anada i la volta. La ruta és una ruta en huit. Seguim per la pista al costat de la Rambla de la Arquela. Arribem a les pintures rupestres i els Corrals de Silla. Pugem i com quasi sempre......ens costarà poder endevinar alguna cosa.

Azud de Tuejar


Arribem a un refugi lliure (obert), anomenat "Cobijo Forestal Andariel", Amb sort, podrem veure volar alguns voltors, front un immens murallón. Més endavant ens acostem a la nevera. Després seguim cap amunt, pujant, pujant. Prendrem una senda a la dta. que ens acosta al Mirador. Aquest mirador el diuen "Mirador de l'Assut" o "Mirador de la Peña del Mediodia". Des de la Lloma Andariel, veiem l'altre vessant. Arribem al mirador, gaudim de les seues panoràmiques al Nord, Sud, Est i oest. 

Pinturas rupestres Corrales de Silla


Passem pel punt comú de l'anada i la volta. Ara tornem per l'altra riba. Passem junt una piscifactoria i així arribem a la Presa Romana. Presa tallada sobre pedra i que portava l'aigua a Peña Cortada (Chelva). 

Nevero


Tornem cap endarrere i ara en la bifurcació girem per la esquerra. per l'Antic Camí Ral, pel qual arribem a Tuejar, ia l'Ermita de la Immaculada Concepción, principi i fi de la nostra ruta.


L'Organització