Visita Nº

Senderistes les Rodanes

Senderistes les Rodanes
Vilamarxant

miércoles, 27 de junio de 2018

08-07-2018 LES ROTES (DENIA) -TORRE DEL GERRO-COVA TALLADA-LES ROTES





  • EIXIDA: LLAVADOR
  • HORA D'EIXIDA: 07:00 H
  • COM ARRIBAR-HI: VILAMARXANT-DENIA (Les Rotes)
  • TRANSPORT: AUTOCAR
  • DISTANCIA RUTA: 4,5 KM aprox.
  • DESNIVELL ACUMULAT: 279 M aprox..
  • NIVEL: FACIL AMB ALGUN TRAM MODERAT
  • TRACK: WIKILOC  Amb alguna modificacó
  • TIPUS DE RUTA:CIRCULAR
  • DINAR: Menjarem de picnic a la platja 
  • HORA DE TORNADA: APROX. 19H
  • ORATGE: DENIA

LOS KAYAKS SE HAN TENIDO QUE SUSPENDER DEBIDO A QUE LAS EMPRESAS TIENEN OCUPADO EL FIN DE SEMANA Y LES HA RESULTADO IMPOSIBLE HACER HUECO. LA ORGANIZACIÓN LAMENTA LAS MOLESTIAS QUE HAYA PODIDO CAUSAR







Aquest mes la ruta serà una ruta de sol i platja, amb un xicotet recorregut senderiste, per lo qual es  del "tot  imprescindible" portar  gorra, aigua i protector  solar i calcer d'aigua (no xancles),  també  es  aconsellable  portar  algun  frontal  o  llanterna   "per explorar"  les profunditats de la Cova Tallada. La ruta te el seu inici i final en la carretera del Barranc del Monyo a tocar del restaurant Mena.


Començarem a caminar en una suau pero constant pujada fins arribar a la Torre del Gerro.  La Torre  és una torre de vigilància renaixentista (segle XVI), que formava part del sistema de vigilància costanera desenvolupat durant els segles XVI i XVII per a defensar-se dels pirates procedents del nord de Africa.. És una de les edificacions més singulars de la costa. De planta circular, posseeix un cos *troncocònic dividit en 2 parts. Destaca en els seus murs l'escut d'armes de Carlos V.




Visitada la torre, emprendrem una baixada per senda, amb algun tram un poc "aventurer"  que ens portarà a la Cova Tallada, punt emblemàtic de la eixida d'hui.

Aquesta meravella en part natural i en part creada per l'home està situada en la reserva natural del Cap de Sant Antoni, limitant amb el terme de Denia. Està oberta al mar, és a dir, l'aigua entra dins de la cova, la qual cosa la fa ideal per a una excursió quan comença el bon temps.


Està tota tallada per dins, ja que des de l'època musulmana s'extreia d'ella la pedra tosca, típica de construccions d'aquesta zona com l'Església de Sant Bartolomé de Xàbia. En aquesta pedrera es van trobar restes del segle XII, encara que açò no descarta que ja fos usada en l'època romana, però no hi ha vestigis que ho demostren. En el seu interior encara s'aprecien aquets talls en la pedra.


Aquí ens donarem un bon bany i farem el mos de mig matí, il·luminats per les llanternes, farem un xicotet recorregut per les entranyes de la cova. Quant considerem que es el moment emprendrem la marxa desfent par del camí que ens ha portat aquí, Arribats al punt d'inici, agafarem de l'autocar el menjar i les para-sols , cadires i tot lo que hagem portar i cercarem un lloc adequat per acabar de passar el dia.



PD: La ruta por patir alguna xicoteta modificació que no la modificaria substancial-ment, 



La Organització




lunes, 25 de junio de 2018

13/07/18 Cena del Patrón

13/07/18 Cena del Patrón






El Próximo día 13 realizaremos la famosa cena del Patrón donde nos juntaremos todos los SOCIOS junto a sus familias. Después de la cena tendremos música y para todos aquellos que lo deseen podrán demostrar sus dotes de Gene Kelly o Fred Astaire o como la inigualable Ginger Rogers.

"OS ESPERAMOS"


La Organización.