Visita Nº

Senderistes les Rodanes

Senderistes les Rodanes
Vilamarxant

jueves, 29 de noviembre de 2018

16-12-2018, "HOCES DEL CABRIEL" VENTA DE CONTRERAS-PANTÀ DE CONTRERAS-LOS CUCHILLOS-VENTA DE CONTRERAS










  • EIXIDA: LLAVADOR
  • HORA D'EIXIDA: 07:00 H
  • COM ARRIBAR-HI: VILAMARXANT-VENTA DE CONTRERAS
  • TRANSPORT: COTXES PARTICULARS
  • DISTANCIA RUTA: 10,2 KM aprox.
  • DESNIVELL ACUMULAT:  230 m. aprox..
  • NIVELL:  FACIL
  • TRACK: WIKILOC
  • TIPUS DE RUTA: CIRCULAR
  • DINAR:EN CASA
  • HORA DE TORNADA: APROX. 14,30 H
  • ORATGE: MINGLANILLA

Las Hoces del Cabriel formen un espai natural entre les províncies de València i Conca.

Aquest paratge de 31.446 hectàrees va ser declarat parc natural pel govern valencià el 17 de juny de 2005. Es troba localitzat entre la comarca de Requena-Utiel i la província de Conca en la comunitat  de Castella-la Manxa.

Per la seua superfície, es constitueix en el major paratge protegit de tota la Comunitat Valenciana. Com el riu Cabriel exerceix de límit entre ambdues comunitats autònomes, en la ribera castellà-manxega existeix una reserva natural del mateix nom, de les quals 1.662 hectàrees pertanyen al municipi de Minglanilla.

El riu crea un profund barranc sobre els materials calisos i dolomítics del cretàcic superior, eixamplant-se quan el curs aconsegueix materials  detrítics. El barranc amb farallons verticals de gran altura dóna lloc a un extraordinari paisatge. A més existeix una  formació, denominada Los Cuchillos de Contreras originada per l'erosió de la part blana de la roca que ha generat una impressionant cresta vertical.

En el parc es troben els boscos de ribera millor conservats de tota la Comunitat Valenciana i de la província de Cuenca, estant formats per pollancres, sauces i varietats de tamarix. 

La fauna del parc destaca per la important població d'aus,  sent especialment significativa la presència de l'àguila perdicera, l'àguila real i el mussol xic. Açò permet que les Hoces del Cabriel estiguen considerades com a Zona d'Especial Protecció per a les aus ZEPA.

El riu és una de les millors reserves de fauna fluvial destacant l'existència de la llúdria de riu, el cranc comú europeu o la madrilla del Xúquer,

A causa de la presència continuada d'aigua, s'ha aprofitat el seu llit per l'ésser humà des de fa segles, existint per tant nombrosos vestigis d'arquitectura fluvial.

Ruta de 9 km (entre anada i tornada), parteix de la Venta i Càmping de Contreras;  antiga Casa de postes  del segle XVI o XVII, que deu el seu nom a una família establida en Minglanilla. El nom es va estendre a les costes i al port de Contreras de 1850 (potser la millor carretera històrica de la península) i el Pantà de 1970.

És un edifici de tapial (terra i calç) de més de 300 anys situat a la vora del Riu Cabriel. Una parada en el cami  per als viatgers desitjosos de descansar, beure i menjar i una de les poques zones productives en l'escabrós entorn de gorgues i canons d'aquest riu salvatge i natural, únic en la nostra península.


Està qualificat com a edifici històric artístic (BIC), es troba en perfecte estat i amb una col·lecció important de mobles i objectes artesanals d'origen castellà (segles XVI a XIX).

La ruta discorre en la seua major part al costat del riu Cabriel en una tranquila passejada que ens permet gaudir de l'espectacle que ens regala la natura. En arribar als túnels excavats sota els Cuchillos de Contreras, es sol emprendre el retorn cap al punt d'inici, encara que es pot allargar fins on cada qui, trobe més oportú.

Durant la ruta passarem pel Complex Turístic Multiaventura Contreras on, a l'estiu, es pot realitzar un circuit d'activitats d'aventura com: Rapel, Tirolina, pont tibetà, tir amb arc, prova d'orientació etc.


La Organització 


miércoles, 28 de noviembre de 2018

II CONCURSO DE FOTOGRAFÍA: SENDERISTAS POR EL MUNDO 2018

II CONCURSO DE FOTOGRAFÍA:

SENDERISTAS POR EL MUNDO 2018










SENDERISTES LES RODANES PRESENTA EL:
2º CONCURS FOTOGRAFIC
“SENDERISTES PEL MON”

EL MOTIU D’AQUESTA INICIATIVA, ES EL DE FOMENTAR LA PARTICIPACIÓ DELS SOCIS EN TOTES AQUELLES ACTIVITATS QUE FOMENTEN ELS VALORS QUE ACOMPANYEN LA NOSTRA PASSIÓ COMÚ, “EL SENDERISME”.

BASES:

1.    Podran participar en el concurs, tots els socis de la Secció de Muntanya del Club d’Atletisme Vilamarxant.
2.     Serà condició indispensable que en cada foto, isca el soci o socis amb la samarreta “oficial” del club.
3.    Cada soci podrà presentar un màxim de 4 fotos. La foto/fotos, podran ser realitzades en qualsevol lloc, (excepte en les rutes oficials), de forma individual, o en grup, sempre que es respecte la base anterior.
4.    El termini de presentació s’iniciara l'1 d’agost i es tancara el dia 31 de octubre.
5.    Les fotos s’enviaran al correu del club indicant el nom i el lloc on s’ha realitzat, i no podran haver estat publicades amb anterioritat.
6.    La votació és farà online i totalment secreta, des del 15 de novembre fins al 30 de novembre (tots dos inclusivament). S’obrira un formulari en la web del club. Cada soci/a podrà votar a un màxim de 5 fotografíes (si algú vota més de 5 fotografies o menys de 5, la seua votació, serà anul·lada).
7.    Els concursants, no podran votar les seues pròpies fotografíes.
8.    Les 5 fotos més votades seran les guanyadores, els premis és repartiran segons els vots, essent la més votada la primera classificada. Les fotos guanyadores és publicaran en els mitjans de comunicació online del club a partir del 15 de desembre. En cas d’empat en alguna de les categories, el premi se repartirá exacuo.
9.    Els premis seran:

1.    Foto més votada: Bono de 50€.
2.    Foto més votada: Bono de 40€.
3.    Foto més votada: Bono de 30€.
4.    Foto més votada: Bono de 20€.
5.    Foto més votada: Bono de 10€.


Els premis podran ser canviats en les empreses col·laboradores del Club 

La Organización:




"JUNT FENT SENDA I CAMINS, FENT POBLÉ I AMICS"