Visita Nº

Senderistes les Rodanes

Senderistes les Rodanes
Vilamarxant

lunes, 4 de febrero de 2019

17-02-2019 RUTA DE NEU, AMB PERMÍS DE L'ORATGE





A L'ÉSSER UNA "RUTA DE NEU", ESTEM A COSTA DE  L'EXISTÈNCIA D'AQUESTA. PER AIXÒ LA RUTA PODRÁ PATIR MODIFICACIONS QUE ES COMUNICARAN AMB LA SUFICIENT ANTELACIÓ.

SALIDA: LLAVADOR
HORA DE SALIDA: 06:30 H
COMO LLEGAR: VILAMARXANT-PUERTO SAN RAFAEL
TRANSPORTE: AUTOCAR
DISTANCIA RUTA: 9,650 KM
DESNIVEL ACUMULADO: 375 M
NIVEL: MODERADO
TRACK: WIKILOC
TIPO DE RUTA: CIRCULAR
COMIDA: DE MENU EN RESTAURANTE LA CARRASCA (Mora de Rubielos) 15€
HORA DE REGRESO: APROX. 18:30/19 H
ORATGE: ALCALA DE LA SELVA




FOTOS PREVIA




  
Aquesta setmana ens encaminarem cap a Terol, concretament a la comarca de Gudar-Javalamebre (entre Mora de Rubielos i La Verge de la Vega), per a realitzar una bonica ruta seguint un track de Juanne Alemany

El vehicle el deixarem en el Port de Sant Rafael a 1560m d'altitud, que es troba entre Mora de Rubielos i La Verge de la Vega. Ací en una esplanada a l'esquerra de la carretera aparcarem  i donarem inici a la ruta


Els primers 4km, excepte alguns metres del principi de la ruta, són en un continu però suau descens fins a arribar a la Cascada de l'Hiedra, la qual cosa ens permetrà relaxar-nos i gaudir de la bellesa del lloc.
Pel camí anirem seguint les múltiples indicacions cap a Fuen Narices o cap a la Cascada de l'Hiedra, per la qual cosa, resulta molt fàcil seguir la ruta.

En uns 40 minuts aprox; arribarem fins a Fuen Narices, aquesta és una font amb tres canelles que quasi sempre sol portar una bona quantitat d'aigua, al costat trobem una taula i uns bancs.
Fuen Narices
Vist el lloc, seguirem per la part esquerra, del rierol que crea l'aigua de la font. La senda no és molt àmplia, però se segueix sense problemes. Travessarem el riu pel lloc més estret i seguirem per la dreta.
Fets una mica menys de 4 km, arribarem a la part superior de la Cascada de l'Hiedra. Amb precaució, podrem apropar-nos per a veure des de dalt el salt de l'aigua, per unes escales, baixarem fins a un mirador per a tindre una altra visió del salt.
Al costat del mirador hi ha una "complicada" baixada que ens permetrà baixar fins a la part inferior de la cascada, fotos de rigor i tornem a pujar. Ara desfarem camí fins a arribar una altra vegada a Fuen Narices.
Cascada de La Hiedra
Prendrem una sendera que ix  de darrere de la font i que està indicat com Barranco de l'Arco, seguint la sendera, prompte arribarem a un capritx de la naturalesa, que dona nom al barranc. Es tracta d'un arc de pedra que la naturalesa s'ha entretingut a anar formant al llarg dels segles.

Vist el lloc, seguirem camí pel barranc, encara que per aquesta part no trobarem pals indicatius, algunes fites de pedres, ens confirmaren que seguim el bon camí.

Després d'un tram camp a través, eixirem a una pista que agafarem cap a la dreta, en una pronunciada corba, deixarem la pista per a tornar a transitar pel barranc. Ara comença un tram d'uns 2 km de pujada que ens posaran a to.
Arco de Piedra
Deixarem el barranc per a eixir al Camí dels Palancares per on girarem cap a la dreta, arribats ací, les vistes s'eixamplen i podrem contemplar a la llunyania el pic Javalambre, ara ja en tot moment per ampla pista, caminarem el tram que ens retornarà al Port de sant Rafael.

Arribats ací, pujarem a l'autocar i posarem rumb cap a Rubielos de Mora on tindrem contractat el menú. Ací depenent de com es vaja de temps, podrem realitzar una mica de ruta "historico-cultural".

Arribat el moment, pujarem a l'autocar i ja posarem rumb cap a Vilamarxant.



La Organització