Visita Nº

Senderistes les Rodanes

Senderistes les Rodanes
Vilamarxant

viernes, 8 de marzo de 2019

24-03-2019 SIERRA DEL NEGRETE-PICO REMEDIO- PICO NEGRETE (UTIEL)







EIXIDA: LLAVADOR
HORA D'EIXIR: 07:00 H
COM ARRIBAR: VILAMARXANT-EL REMEDIO
TRANSPORT: COTXES PARTICULARS
DISTANCIA RUTA:12,800 KM
DESNIVELL ACUMULAT: 332 M
NIVELL: FACIL
TRACK: WIKILOC
TIPUS DE RUTA: CIRCULAR
MENJAR: EN CASA
HORA DE REGRESO: APROX. 14 H
ORATGE: UTIEL
Pico Remedio
Hui realitzarem una entretinguda ruta que recorre una zona de la serra del Negrete, a la comarca de Requena-Utiel .  La ruta ressegueix el PR-CV 177-1, però amb alguna variació. Eixirem des de l'esplanada de la  ermita del Remei per unes escales. 
Fuente del Hontanar
Passarem primer pel brollador del Remei. Seguim i pocs metres després trobem un  altar amb una imatge de la Verge del Remei que es va aparèixer ací segons la llegenda. Just ací s'obri un mirador sobre la Plana d'Utiel. Seguim el camí sempre en costera amunt, fets uns 4 km  realitzarem la primera variant del PR. Es tracta de la pujada al Pic del Remei, màxima altura de la comarca amb 1307 msnm. 
area recreativa del Hontanar
Encara que les nombroses antenes enlletgeixen el seu cim, gaudirem d'unes excel·lents panoràmiques sobre la Plana d'Utiel. Després de gaudir de les vistes, reprenem el PR, que deixarem novament (segona variant del PR) per a acostar-nos al vèrtex geodèsic del pic Negrete (1292 msnm). En aquest pic disposem també de grans panoràmiques. Retornem de nou al PR i seguirem pel camí del Choto fins a un corral en el qual ens desviarem per a descendir per una bonica senda que transcorre pel barranc del Hontanar que dóna nom a aquest PR. 

Després d'eixir del barranc passarem al costat de la font del Hontanar  i pocs metres més endavant ens trobem amb l'Àrea recreativa del Hontanar, amb taules de pícnic i paellers. En aquest punt ve una tercera variant en el recorregut del PR,  aquesta,  ens evita passar per la Urbanització Casas de Medina i a més escurçarà el recorregut del PR. Seguint aquesta variant, retornarem al PR, una mica més endavant en l'encreuament amb la carretera a CV-390 (aprox. en el km 31). 
santuario del Remedio
Des d'ací reprenem el PR, encara que el tornarem a deixar poc abans d'arribar a l'Àrea recreativa de la Pineda,per a arribar fins ací però per un altre camí. Des d'aquest Àrea recreativa fins a l'ermita del Remei ja no queda res i tornem a reprendre, ja fins al final, el recorregut del PR.


La Organització



No hay comentarios:

Publicar un comentario