Visita Nº

Senderistes les Rodanes

Senderistes les Rodanes
Vilamarxant

lunes, 7 de junio de 2021

20/06/21 EL MONSTRUO DE MILLARES-FONT DE LAS DONAS

EL MONSTRUO DE MILLARES-FONT DE LAS DONAS 


EIXIDA: LLAVADOR
HORA D'EIXIR: 07:00 H
COM ARRIBAR: MILLARES
TRANSPORT: COTXES PARTICULARS
DISTANCIA RUTA: 5,5 KM Aprox.
DESNIVELL POSITIU: 330 m Aprox.
DESNIVELL NEGATIU: 330 m. Aprox.
NIVELL: MIG/ALT (RECOMANABLE L'US DE BASTONS)
TIPUS DE RUTA: CIRCULAR
HORA DE TORNADA: 14:00/14:30 h Aprox.
ORATGE: MILLARES

TRACK: WIKILOC


En este Álbum solo puede subir fotos el Administrador
FOTOS DE LA RUTA


Subir aquí las fotos de la ruta
ALBUM PARA SUBIR FOTOS DE LA RUTA


En aquesta ocasió  anem a Millares, un poblet de la Comarca de la Canal de Navarrés. Per a arribar al punt d'inici simplement travessem el poble per la carretera CV-580 i aproximadament uns 400 metres més tard veiem una xicoteta carretera que parteix per l'esquerra. La seguim durant uns 400 metres aproximadament i després de passar al costat d'unes construccions agrícoles aparquem al costat de l'indicador de “El Castillet” aquí, ja albirem el castell enfront de nosaltres. Es tracta d'un castell d'origen musulmà l'origen del qual s'estima entre finals del Segle XII i principis del XIII.Encara que bastant danyat,  es conserva íntegre el recorregut de la muralla. Recorrem el seu interior, prenem unes fotos i continuem camí per a dirigir-nos al segon objectiu del dia. Des del castell desfem uns metres de camí i veiem l'indicador i la senda que ens porta a “El Chorrador del Bosque”, aquest és el camí que hem de seguir.

Aproximadament durant els primers 700 metres no presenta cap dificultat. Caminem tranquil·lament per la sendera ben visible que avança en lleuger descens, primer entre uns camps de cultiu i més tard sobre una zona on comença a aparèixer vegetació de matoll i alguns pins. La sendera va virant al nord i a partir de aquí, gana pendent de manera dràstica.


Anem mirant on trepitgem i aproximadament uns 200 m més tard comencem a sentir el rumor de l'aigua. Alcem la vista i allí davant ho tenim, “El monstre de Millares”. Encara estem lluny però des d'ací s'aprecia l'enorme caiguda de la cascada de més de 60 metres d'altura. La veritat és que és impressionant, continuem caminant per la pronunciada sendera, perdent la cascada de vista momentàniament a mesura que avancem cap al nord però tornant-la a tindre enfront de nosaltres uns minuts més tard.


A l'esquerra de la cascada veiem la pedrera per la qual tornarem, i ja podem veure des de la distància que la pujada serà intensa. Continuem descendint i després d'un xicotet tram més complicat pel fet que a més de la gran pendent, trobem la roca mullada i esvarosa arribem a la base del monstre. El baluern de l'aigua augmenta la majestuositat de l'enorme cascada que es precipita al buit com una cortina d'aigua i conforma un xicotet gorg enfront de nosaltres.

Fotos de rigor i és hora de començar a tornar. Tornarem a la rodalia del Castellet ascendint per un pedrera de grans pedres i encara que la distància serà poca (150 metres) presenta un desnivell important. Finalment arribem a dalt i comencem a transitar per un tram de senda que continua mantenint un pendent important però és molt més fàcil de caminar.Continuem caminant i ara,  acostant-nos al Castell que deixarem a la nostra esquerra, cal parar atenció a un molí penjat en l'obertura per la qual cau l'aigua que posteriorment origina la cascada que hem visitat. És un enclavament preciós, es troba sota un pont de fusta i unes formacions rocoses molt cridaneres.

Deixem el Castell a la nostra esquerra i comencem a caminar per una senda que al principi ens porta pel Barranc del Poble, ara d'una forma molt més còmoda, travessant un xicotet rierol en un parell d'ocasions, un  canyar i finalment desembocant en un bonic camí de terra ample que ens porta pel costat del rierol, fins a arribar a la Font de les Dones aproximadament 1Km més endavant. Allí veiem com una xicoteta cascada conforma (ajudada de manera artificial) un gorg als seus peus. A la nostra esquerra veiem unes figueres enormes i a la nostra dreta una xicoteta cova equipada amb un parell de bancs de pedra.


Ara només ens queda arribar als afores de Millares i eixir a la carretera des d'on tornarem al nostre punt d'origen.


INFORMACIÓ E IMATGES ESTRETES DE https://3enruta.com/castillet-monstruo-millares-fuente-
de-las-donas/ L'ORGANITZACIÓ
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario