Visita Nº

Senderistes les Rodanes

Senderistes les Rodanes
Vilamarxant

miércoles, 3 de octubre de 2018

21-10-2018 CABEÇO D'OR PEL PR-CV 2 I COVES DEL CANELOBRE

NUEVA FECHA DE SALIDA

04-11-2018 CABEÇO D'OR PEL PR-CV 2 I COVES DEL CANELOBRE



Cabeço d'Or



  • EIXIDA: LLAVADOR
  • HORA D'EIXIDA: 06:30 H
  • COM ARRIBAR-HI: VILAMARXANT-BUSOT (COVES DEL CANELOBRE)
  • TRANSPORT: AUTOCAR
  • DISTANCIA RUTA: 10,5 KM aprox.
  • DESNIVELL ACUMULAT: 819 M aprox..
  • NIVELL:  MODERAT
  • TRACK: WIKILOC
  • TIPUS DE RUTA: CIRCULAR
  • DINAR: EN RESTAURANT, A ESCOLLIR ENTRE DOS PRINCIPALS. PREU 12 €
  • HORA DE TORNADA: APROX. 19,30 H
  • ORATGE: BUSOT
La ruta d'aquest mes, consta de dues parts a quina mes interessant, per una banda esta la pujada al Cabeço d'Or, punt mes alt de la serralada del mateix nom. 
En acabar la ruta, ens desplaçarem fins al lloc on està previst fer el dinar, desprès d'un bon dinar i una millor sobretaula, tornarem a l'autocar per dirigir-nos a visitar las Coves del Canelobre, un del principals atractius turístics d'Alacant. 
Acabada la visita tornarem altre colp a l'autocar que ens portarà de tornada a Vilamarxant
El preu de la entrada a les coves es de 7 € peró al ser un grup, ens ho deixaran en 3,50 €

El Cabeçó d'Or és una serra ubicada en la comarca valenciana de l'Alacantí, prop del municipi de Busot. La cima, que rep el mateix nom, s'alça a 1.210 m sobre el nivell del mar. Hi transcorre una ruta de senderisme (PR-CV 2) de dificultat mitjana-baixa

Recorregut Circular PR-CV 2


    El sender comença a uns 3 km de Busot , seguint la carretera de Xixona direcció les Coves del Canelobre (CV-774). Abans d'arribar-hi per la CV 776, al Pla de la Gralla , trobem un aparcament on hi ha el cartell informatiu del PR-CV 2.

    En aquest punt comença l'itinerari en direcció sud per la carretera asfaltada fins a les Coves del Canelobre, on al final d'aquesta esplanada d'asfalt comença un sender que baixa en direcció sud fins al Pla del Cabeçó . Des d'aquest punt ascendim en direcció Nord, sent un gran ziga-zaga aquesta part de la senda fins arribar a la Casa de Polzet . La senda es troba molt marcada ja que passen molts excursionistes al llarg de l'any, i la senyalítica és força bona.

    Des de la Casa de Polzet, si volem pujar al cim , ho farem prenent el camí que surt a la dreta en direcció Nord-est . Aquesta va creuant petites pedreres i passant per sota de parets fins arribar a un petit coll. Per arribar a aquest coll cal fer una petita grimpada molt fàcil.

    Des del coll i seguint el tall d'aigües primer, i després una mica per l'interior, arribarem al cim del Cabeçó d'Or.

    Per continuar l'itinerari, tornarem a la Casa de Polzet per seguir per la senda de la dreta segons baixem (direcció nord). La resta de l'itinerari és en descens , el camí travessa unes pedreres fins al Racó de Seva , on passa a ser pista forestal, la qual agafarem en direcció sud i que ens portarà fins a l'aparcament de l'inici.

Les Coves del Canelobre: Una meravella de la natura

Les Coves del Canelobre són  un dels principals atractius turístics no només de Busot, sinó de tota la província d'Alacant . Emplaçades a 700 metres d'altitud al vessant septentrional de la serra Cabeçó d'Or -un dels escassos relleus juràssics del Prebètic a la província- són un magnífic exemple de cavitat càrstica .

Dins de les coves hi ha un espai de més de 80.000 m2 al qual es pot accedir per un túnel de 45 metres, en el qual l'aigua i la roca han donat lloc a impressionants formes com estalactites, estalagmites, columnes i meduses , entre moltes altres .

El més destacat
Les Coves del Canelobre alberguen en el seu interior una de les voltes més altes de tot Espanya, amb una alçada de 70 metres , el que sembla l'autèntica volta d'una catedral. Com a elements destacats podem anomenar 'La Sagrada Família' , un conjunt en el qual destaca una columna rocosa de més de 25 metres d'altura, i 'El Canelobre' , una estalagmita al centre de la sala que té una antiguitat de més de 100.000 anys.

LA ORGANITZACIÓ.