Visita Nº

Senderistes les Rodanes

Senderistes les Rodanes
Vilamarxant

miércoles, 4 de diciembre de 2019

15-12-2019 MARINES VELL-COVA SACAÑET-GORGO-MARINES VELL


15-12-2019 MARINES VELL-COVA SACAÑET-GORGO-MARINES VELL









EIXIDA: LLAVADOR
HORA D'EIXIR: 07:00 H
COM ARRIBAR: VILAMARXANT-MARINES VELL
TRANSPORT:COTXES PARTICULARS
DISTANCIA RUTA:12,46 KM Aprox.
DESNIVELL ACUMULAT: 690 m Aprox.
NIVELL: MODERAT  (IBP index =70)
TIPUS DE RUTA: CIRCULAR
TRACK: WIKILOC
MENJAR: A CASA
HORA DE REGRESO: APROX. 14:30 h Aprox.
ORATGE: MARINES VELL


Què és IBP index?
IBP index és un sistema de valoració automàtic que puntua la dificultat d'una ruta recorreguda amb bicicleta de muntanya, bicicleta de carretera, caminant o corrent.

Aquest índex és molt útil per a conéixer el grau de dificultat per a nosaltres de diferents rutes.

És important no confondre el grau de dificultat d'una ruta amb l'esforç que ens costarà realitzar-la: un índex IBP  de 60 serà una ruta molt dura per a una persona no preparada, normal per a algú amb un preparació mitjana i molt fàcil per a algú molt preparat.



  Direm adéu a l'any senderista amb una ruta que ens portarà dalt el cim del Gorgo, punt més alt de la comarca del camp del Túria. Per pujar-hi, deixarem els vehicles en Marines Vell i per boniques sendes i trams de pista anirem guanyant altura primer de a poc a poc i després ja de manera més pronunciada.



Fets uns 6 km, arribarem a la cova de Sacañet i que visitarem amb les degudes precaucions, visitada la cova, seguirem ruta, a partir d'aquí, el desnivell es va fent més pronunciat al mateix temps que mes pedregós, ja que transitem per una zona de rodeno. 





L'últim tram que ens portarà dalt del cim del Gorgo, el haurem de realitzar amb tranquil·litat sortejant grans blocs de rodeno i en algun tram, potser amb l'ajuda de les mans.




El descens té un primer tram amb forta pendent i amb pedra solta, per lo que anirem a poquet, el desnivell es va fent més suau i en uns 5 km ens portarà de tornada a Marines Vell passant abans per la cova i la font del camino de la Olla.




Arribats al poble, pujarem als cotxes i posarem rumb envers Vilamarxant, amb el que ara si, ens acomiadarem de la temporada 2019 de caminades que ens han portat per racons de la terreta dignes de ser visitats.



La Organització