Visita Nº

Senderistes les Rodanes

Senderistes les Rodanes
Vilamarxant

viernes, 1 de noviembre de 2019

III CONCURSO DE FOTOGRAFÍA: SENDERISTAS POR EL MUNDO 2019

III CONCURSO DE FOTOGRAFÍA:

SENDERISTAS POR EL MUNDO 2019







https://forms.gle/SWzQd9NgvDs42sZd6



SENDERISTES LES RODANES PRESENTA EL:

III concurs fotografic

“senderistes pel mon”


EL MOTIU D’AQUESTA INICIATIVA, ES EL DE FOMENTAR LA PARTICIPACIÓ DELS SOCIS EN TOTES AQUELLES ACTIVITATS QUE FOMENTEN ELS VALORS QUE ACOMPANYEN LA NOSTRA PASSIÓ COMÚ: "EL SENDERISME"

BASES:

1- Podran participar en el concurs, tots els socis de la Secció de Muntanya del Club d’Atletisme Vilamarxant.

2- Serà condició indispensable que en cada foto, isca el soci o socis amb la samarreta “oficial” del club.

3- Cada soci podrà presentar un màxim de 4 fotos. La foto/fotos, podran ser realitzades en qualsevol lloc, (excepte en les rutes oficials), de forma individual, o en grup, sempre que es respecte la base anterior.

4- El termini de presentació s’iniciara l'1 d’agost i es tancara el dia 31 d'octubre.

5- Les fotos s’enviaran al correu del club indicant el nom i el lloc on s’ha realitzat, i no podran haver estat publicades amb anterioritat.

6- La votació es farà en línia i totalment secreta, des del 15 de novembre fins al 30 de novembre (tots dos inclusivament). S’obrira un formulari en la web del club. Cada soci/a podrà votar a un màxim de 5 fotografies (si algú vota més de 5 fotografies o menys de 5, la seua votació, serà anul·lada).

7- Els concursants, no podran votar les seues pròpies fotografies

8- Les 5 fotos més votades seran les guanyadores, els premis es repartiran segons els vots, essent la més votada la primera classificada. Les fotos guanyadores es publicaran en els mitjans de comunicació en línia del club a partir del 15 de novembre. En cas d’empat en alguna de les categories, el premi es repartirà exacuo.

9- En cas que un participant obtinguera més d’un premi, només podrà optar al primer, els altres s’assignaran a les següents fotos més votades.


10-Normas foto grups: mínim de socis en la foto mes de dos o dos inclosos, presentar una foto per soci. La votació de la foto de grup será independent de les individuales.

11- Els premis seran:

1. Foto més votada: Bono de 25€
2. Foto més votada: Bono de 20€
3. Foto més votada: Bono de 15€
4. Foto més votada: Bono de 10€
5. Foto més votada: Bono de 5€
    6. Foto grup mes votada: Bono de 25€





Els premis podran ser canviats en les empreses col·laboradores del Club 

La Organización:


"JUNT FENT, SENDA I CAMINS. FENT POBLÉ I AMICS"

martes, 29 de octubre de 2019

10-11-2019, CHERA-PICO ROPE-CUEVAS DE LA GARITA-CHERA







EIXIDA: LLAVADOR
HORA D'EIXIR: 07:00 H
COM ARRIBAR: VILAMARXANT-CHERA
TRANSPORT:COTXES PARTICULARS
DISTANCIA RUTA:13,90 KM Aprox.
DESNIVELL ACUMULAT: 550 m Aprox.
NIVELL: FÁCIL-MODERAT
TIPUS DE RUTA: CIRCULAR
TRACK: WIKILOC
MENJAR: A CASA
HORA DE REGRESO: APROX. 14:30 h Aprox.
ORATGE: CHERA


Una altra excel·lent ruta que no et pots perdre i que heu de gaudir-la, enclavada a la Comarca de Requena-Utiel immersa en una gran  tranquil·litat i quietud. Ruta circular, que parteix per la sendera PR-CV 101 des de la població de Chera al Pico  Ropé a 1142 m d'altitud. 


Després descendirem i recorrerem les Llomes de Ropé entre parets de coscolla (carrasca) alta. Passarem i creuarem el Barranc de la Arcolla i el Barranc de l'Aigua. Visitarem les valuoses Coves de la Garita de roca sedimentària esponjosa, formada per la precipitació de carbonats de calci, i gaudirem de l'atractiva i refrescant Cascada de la Chorrera, (si la quantitat d'aigua o permet), on trobarem una altra Cova, anomenada la Cova del Fundador.



Així doncs; en la nostra ruta de hui podem subratllar els següents tres (3) punts com a destacables:



1. EL PIC ROPÉ I EL SEU MIRADOR
2. LAS CUEVAS DE LA GARITA
3. LA CASCADA DE LA CHORRERA



Iniciarem la ruta en la població de Chera des de la Font del Barri  situada al carrer la font on deixarem els nostres vehicles i començarem a caminar fins a arribar al carrer Atienza, on es troben les últimes edificacions del poble.

Per camins i sendes anirem guanyant altura, fins arribar dalt del Pico Rope, l'últim tram, el desnivell es força pronunciat, res que amb un poquet de tranquil·litat no puguem superar.


A la dreta veurem un  mirador  amb un panell ceràmic del Parc Geològic de Chera i un mirador amb unes baranes de fusta per contemplar si hi ha bona visibilitat, un paisatge que ens semblarà veritablement extraordinari:  el mar, la Calderona, l'Espadán, la Rápita, la Mola de Cortes, el Caroig, el Pic Ranera, Losa del Obispo, Villar,  Lliria, la muntanya de San Miguel,  i Javalambre. “Espectacular”. 



Ara sempre de baixada ens endinsarem en el Barraco de Arcolla i per sendes i camins, anirem descendint suaument durant uns 6 km; arribarem a la zona de sendes protegides amb baranes de fusta fetes per a recórrer el paratge. Ací podem començar la visita per on vulguem, ja que hi ha moltes variants. En el front veurem que està ple de coves, sensacional visitar-les, i recomanable portar frontal o llanterna.

Si tenim sort, podrem gaudir de l'espectacle de La Chorrera, creuarem un pont de fusta i podrem pujar a visitar la Cueva del Fundador, potser la mes interessant de totes, on va viure el 'Germà Vicente Jordá' constructor de l'Ermita en el 1681.

Vist el lloc ja anirem a trobar el camí asfaltat que sense deixar-ho, ens portarà de tornada a on aquest matí, hem deixat els vehicles i ja donarem per finalitzat-da la ruta de hui.


La Organització