Visita Nº

Senderistes les Rodanes

Senderistes les Rodanes
Vilamarxant

domingo, 7 de abril de 2019

27-04-2019 SANT JOAN DE PENYAGOLOSA-LES USERES

Peregrins de Les Useres




EIXIDA: LLAVADOR
HORA D'EIXIR: 08:00 H
TRANSPORT:AUTOCAR
DISTANCIA RUTA:26,46 KM
DESNIVELL ACUMULAT: +718/-1582
NIVELL:MODERADA/ALTA
TRACK: WIKILOC
TIPUS DE RUTA: LINEAL
MENJAR: EN RUTA
HORA DE TORNADA: APROX. entre les 24:00 i 01:00
ORATGE: LES USERES


Com cada any, l'últim divendres d'abril, els Peregrins de Les Useres, emprenen un dur viatge de prop 30 km, que els portarà fins al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa, on passaran la nit i elevaran les seues pregàries de: SALUT, PAU I PLUJA.
Peregrins
El Dissabte tornaran a Les Useres (desfent el camí que van fer el Divendres), complint d'aquesta manera un any més amb la tradició.



Una tradició que es remunta al segle XIV i que ha sigut declarada recentment: Bé d'interès Cultural Immaterial (Decret 53/2016 publicat en el DOCV el 3 de maig de 2016).

Sant Joan de Penyagolosa
Dissabte 27, eixirem de Vilamarxant a les 08:00 en autocar que ens portarà fins a Sant Joan de Penyagolosa, un colp alla, gaudirem de l'ambient, esmorzarem i farem temps fins l'hora d'iniciar el recorregut, que será aprox. sobre las 13 h.

Arribada l'hora i sempre seguint les passes dels peregrins, iniciarem l'ancestral camí que durant tants segles, ha estat mut testimoni del pas de generacions i generacions de peregrins. 

Xodos
En arribar a Xodos, farem una parada per dinar, (dinar que cada un portarà a la motxilla), quant sia l'hora, re-emprendrem la ruta sempre darrera dels peregrins, acomodant el nostre pas  al seu, ja de nit, arribarem a Les Useres on donarem per finalitzada la caminata/peregrinació. 
Les Useres
En el lloc on l'organització haja acordat, soparem i en acabar, pujarem a l'autocar que ens retornarà a Vilamarxant on es previst arribar entre del 12  i les 01 h.

L'Organització