Visita Nº

Senderistes les Rodanes

Senderistes les Rodanes
Vilamarxant

lunes, 30 de noviembre de 2020

13-12-2020, DOMEÑO VELL-LA PUENTE ALTA (CALLES)


 







EIXIDA: LLAVADOR
HORA D'EIXIR: 07:00 H
COM ARRIBAR: DOMEÑO VELL
TRANSPORT: COTXES PARTICULARS
DISTANCIA RUTA: 15 KM Aprox.
DESNIVELL POSITIU: 235 m Aprox.
DESNIVELL NEGATIU: 235 Aprox.
NIVELL: BAIX, 
TIPUS DE RUTA:  LINEAL, ANAR I TORNAR PEL MATEIX LLOC
HORA DE TORNADA: 14:00/14:30 h Aprox.
ORATGE: CALLES

Hui us proposem una agradable ruta que, encara que puga semblar-vos una mica llarga, és fàcil i molt amena, ja que anirem passejant  la major part del recorregut.

Encara que a la primavera també és una ruta molt bonica, es una d'eixes rutes que es gaudeixen mes a la tardor, ja que transcorre a través d'un bosc de ribera que per aqueixes dates es disfressa utilitzant la major gamma cromàtica de colors de l'any. 

Destaquen els ocres i tons rogencs sobre el verd, per no dir que, com en "El Mag de Oz", el nostre camí transcorrerà seguint el camí de “rajoles daurades” caigudes dels xops. (això dependrà de l'oratge per lo que de no ser així, no s'accepten reclamacions).

La ruta comença a Domeño Vell, des d'on ens acostarem a la cascada per a endinsar-nos poc a poc en els canons del Túria i anar remuntant el riu.

Submergits entre aquestes impressionants moles de roca calcària que, com en una catedral ens fa elevar la mirada per a fer-nos veure que subjecten el cel, ens anirem trobant amb xicotetes cascades i boniques poues en el riu i creuarem aquest per un pont de fusta.

 Fets uns huit quilometres, arribarem  a desembocar en la “La Puente Alta”, zona d'oci equipada, on podrem descansar i aprofitar les instal·lacions de taules, paellers, font, ...... per a fer el mos.

Descansats, alimentats tant l'estomac com l'anima amb la bellesa del lloc, iniciarem la tornada desfent el camí que ens a portat fins aquí.

En funció de com anem de temps i ja cada un en el vehicle en que ha vingut, tenim la possibilitat de visitar les restes del castell de Domeño. Tant si si, com si no, anirem a trobar la CV-35 i arribats al poble, donarem per finalitzada aquesta atípica temporada de rutes "oficials" del club.


L'Organització





No hay comentarios:

Publicar un comentario