REMEIS NATURALS DE LES RODANES 8 " LA OLIVERA"
LA OLIVERA
OLIVERA
Olivo
Olea europaea
Família Oleàcies
La olivera és un arbre molt emblemàtic, rústic i que viu molts anys, ampliament conreat a les nostres terres.
Produïx les olives que es poden menjar verdes o negres però en quantitat molt més gran es destinen a la extracció d´oli, com tot el món sap.
Les flors són xicotetes, blanques i formen raïms a les axiles de les fulles. Floreix per maig, més o menys i els seus fruits són les olives ja són bones per a fer-les “en salmorra” per ara, en setembre.
La subespecie silvestre és un arbusto o arbre menut que es diu ullastre, també dit olivera borda, acebuche en castellà i té les olives molt menudes.
Per a fer ús de l´oli, tant a nivell alimentari com a medicinal millor que siga oli verge extra d´extracció freda i, si pot ser, ecològic.
PARTS UTILITZADES: fulles, fruits (olives i oli)
APLICACIONS:
1.- Per a baixar la tensió de la sang.
Les fulles es sequen a l´ombra i es couen dos parells de dotzenes un quart d´hora en un quart de litre d´aigua. El líquid es pren endolcit pels matins i a la nit abans de gitar-se, durant dos setmanes i esdescansauna altra per a tornara començar.
2.- Per a moure la gana de menjar.
Les olives, negres o verdes, son aperitives, es a dir, mouen la gana de menjar i fortifiquen l´estomac.
3.- Laxant.
L´oli, pres en dejú, és un laxant suau. Es prenen dos cullerades normalment.
4.- Per a curar ferides i llagues.
L´oli es mescla en una botella a parts el mateix amb ví i s´aplica directament en la ferida.
TOMILLO |
ROMERO |
MALVA |
CERRAJA |
ESPIGOL |
GARROFERA |
PEBRELLA |
La Organización.
No hay comentarios:
Publicar un comentario